دیباچه

همزمان با انقلاب صنعتی در اروپا و راه افتادن کارخانجات و صنایع گوناگون، خیل عظیمی از مردم مشغول کار کردن در این کارخانجات شدند که در نتیجه حضور و خستگی پس از حضور در محل کار باعث شد مردم وقت کمتری را برای تهیه غذای خود و خانواده داشته باشند. این موضوع باعث به وجود آمدن احساس نیاز به غذایی شد که آماده کردن آن وقت و انرژی کمتری از فرد بگیرد. از طرفی پتانسیل انقلاب صنعتی باعث شد صنعتگران به فکر برآورده ساختن این نیاز مردم بیفتند. در آن زمان تنها کمیت تولید غذا اهمیت داشت؛ چراکه تعداد محدود کارخانه های تولید غذا می بایست آنقدر غذا تولید می کردند تا به اصطلاح بتوانند شکم مردم را سیر کنند. رفته رفته با اضافه شدن واحد های تولیدی غذا و اشباع شدن کمیت تولید غذا، این بار کیفیت بود که مورد توجه مصرف کنندگان قرار گرفت و به عنوان مزیت رقابتی بین تولید کنندگان مطرح شده و جنگ بر سر کیفیت بین تولید کنندگان آغاز گردید. این نزاع شیرین باعث بالا رفتن سطح کلی کیفیت غذاهای موجود در بازار شد و سطح توقع مصرف کننده را از بابت کیفیت غذاهای انتخابی خود بالا برد. پس از این دوره شرکت ها برای کسب مزیت رقابتی روی به تنوع بخشی به محصولات خود آوردند تا بتوانند با ایجاد تجربه های جدید برای مصرف کنندگان رضایت بیشتری را از آنان کسب کنند.

امروزه همگام با افزایش سطح آگاهی عمومی و به لطف پیشرفت چشمگیر علم صنایع غذایی، هم اکنون مسئله مهم سلامت غذاست. امروزه عموم مردم می دانند غذایی که مصرف می کنند بر سلامتی آنها در آینده تاثیر مستقیم دارد و به همین دلیل سعی در گرایش به انتخاب غذاهای سالم نموده اند.

شرکت نوین پروتئین برتر فردا اولین شرکت تخصصی کشور در پاسخ به این نیاز مصرف کنندگان در زمینه محصولات گیاهی پروتئینی جایگزین گوشت می باشد که با تولیدات خود سعی در ارتقای سطح سلامت غذاهای فست فودی نموده است.

مراحل تولید کالباس کروت چگونه است؟

نوپرو برای تولید کروت  از دانش برتر صنایع غذایی بهره گرفته است. مواد اولیه این محصول از برترین تامین کنندگان داخلی و خارجی تهیه می گردد. تمامی مواد اولیه هنگام ورود به کارخانه مراحل تایید توسط کارشناسان کنترل کیفیت را گذرانده و سپس مجوز ورود به کارخانه را اخذ می نماید. سپس این مواد اولیه در انبارها و سردخانه ها ذخیره شده و مطابق با نیاز روزانه تولید مورد مصرف قرار می گیرد.

مواد اولیه تشکیل دهنده کالباس کروت  مطابق با فرمولاسیون محصول وارد دستگاه کاتر می شوند. این دستگاه با تیغه های برّنده ای که دارد خمیر اولیه کروت را ایجاد می کند.

سپس این خمیر وارد دستگاه پرکن شده و در پوشش کالباس کروت  پر می شوند.

پس از پر شدن، کالباس ها روی گاری های حمل چیده شده و وارد اتاق پخت می شوند.

در اتاق پخت، کروت  به طور کامل پخته و دمای مرکز آن به حدی می رسد که با توجه به زمانی که برای پخت این محصول تعریف شده است باعث می شود کروت  بصورت کامل پاستوریزه گردد.

پس از پخت کامل و سرد سازی، کالباس های کروت  پخته شده وارد سردخانه قرنطینه شده و آزمون های کنترل کیفی روی آنها انجام می شود و در صورت تایید کنترل کیفیت، محصول وارد پروسه بسته بندی و ارسال به بازار می گردد.

بررسی تخصصی کروت  از دیدگاه صنایع غذایی:

کالباس کروت  را می توان از چندین دیدگاه تخصصی صنایع غذایی مورد بحث و بررسی قرار داد. ما در این نوشته کالباس کروت  را از لحاظ ترکیبات سازنده، پارامترهای کیفی و تغذیه ای و نیز پارامترهای بصری و بازاریابی مورد بررسی قرار می دهیم:

الف. بررسی تخصصی ترکیبات کالباس کروت :

کالباس کروت نوپرو حاوی ترکیبات ذیل می باشد: هویج، کلم بروکلی، روغن مایع خوراکی، پروتئین بافت دار گیاهی (گندم)، تخم مرغ، صمغ خوراکی (E407, E415)، ادویه جات (فلفل سفید، جوز هندی)، نمک تصفیه شده خوراکی، رنگ طبیعی پاپریکا، آب

  • سبزیجات نمایشی

    هویج و کلم بروکلی سبزیجات تشکیل دهنده کالباس کروت هستند. این سبزیجات از بهترین تامین کنندگان سبزیجات آماده در کشور تهیه و در تولید کالباس کروت مورد استفاده قرار می گیرند

  • روغن مایع گیاهی

    روغنی که برای تهیه محصولات نوپرو استفاده می گردد روغن خالص سویا است. این روغن بصورت مستقیم از دانه های سویا استحصال می شود و از کیفیتی بسیار بالا برخوردار می باشد. روغن سویا حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع و آنتی اکسیدان طبیعی توکوفرول است که خواص آنها برای سلامتی بدن اثبات شده می باشد. روغن سویا باعث افزایش کلسترول خوب بدن (HDL) و کاهش LDL یا کلسترول بد می گردد. همچنین بر اساس تحقیقات دانشمندان روغن سویا می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

  • پروتئین های بافت دار گیاهی

    این ماده اولیه ترکیبی از پروتئین های گیاهانی مثل گندم، برنج، نخود، ذرت و… می باشد و دارای بافتی شبیه به الیاف ماهیچه گوشت می باشد. این ماده سرشار از پروتئین های گیاهی و اسید آمینه های ضروری بدن می باشد.

  • تخم مرغ

    سفیده تخم مرغ سرشار از کلسیم و امگا3 می باشد. در محصولات نوپرو به دلیل چربی و کلسترول بالایی که زرده تخم مرغ دارد، عمدتاً از سفیده تخم مرغ استفاده می گردد. سفیده تخم مرغ منبع بسیار عالی از پروتئین های حیوانی است که مکمل بسیار مناسبی جهت پروتئین های گیاهی می باشد.

  • صمغ خوراکی E415 (صمغ زانتان)

    این صمغ پلی ساکاریدی طبیعی است که از فعالیت گونه Xanthomonas بر ملاس و شکر حاصل و سپس جداسازی و بصورت پودر در بسیاری از محصولات غذایی در سرتاسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد. این صمغ خاصیت افزایش قوام، استابیلایزری و امولسیفایری داشته و می تواند توسط تمامی گروه های گیاهخوار مورد استفاده قرار گیرد.

  • صمغ خوراکی E407 (کاراگینان)

    این صمغ خوراکی توسط گروه های متفاوتی از جلبک های دریایی در اروپا و آمریکا ساخته شده و سپس تغلیظ گردیده و بصورت پودر در اختیار شرکت های تولید کننده مواد غذایی قرار می گیرد. این ماده ترکیبی از پلی ساکاریدهای مختلف بودهو دارای انواع مختلفی می باشد. این ترکیب خاصیت قوام دهندگی و استابیلایزری دارد. در محصولات نوپرو این ماده در دوزهای پایین و درصدهای تک رقمی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • ادویه جات

    ادویه جات اصلی ترین طعم دهنده های لکا هستند. ترکیب این ادویه جات بر اساس ذائقه ایرانی طراحی و به مرحله اجرا در آمده است. این ترکیب ادویه است که طعم کالباس های گوشتی را در ذهن مصرف کننده ایجاد می کند.

  • رنگ طبیعی پاپریکا

    پاپریکا همان فلفل دلمه است که از گونه قرمز رنگ آن برای تهیه رنگ طبیعی خوراکی استفاده می گردد. این رنگ کاملا طبیعی بوده  و فاقد هرگونه آثال سوء در سلامتی می باشد. این رنگ در محصولات نوپرو جهت شبیه سازی رنگ صورتی فرآورده های گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

  • آب

    آبی که در تولید محصولات نوپرو مورد استفاده قرار می گیرد آب آشامیدنی سختی گرفته شده می باشد. این آب مرتباً توسط واحد کنترل کیفیت نوپرو مورد آزمون قرار گرفته و فاکتورهای مختلف آن بر اساس استاندارد ملی ایران بررسی و کنترل می گردد.

ب. بررسی پارمترهای کیفی و جدول ارزش تغذیه ای:

  1. بافت: این محصول بافتی کشسان و منعطف دارد و برش های ورقه ای آن در اثر خم شدن نمی شکند .
  2. رنگ: این محصول رنگی صورتی دارد
  3. جدول ارزش تغذیه ای: که در جدول مقابل مشاهده می فرمایید
جدول ارزش تغذیه ای کالباس لکا
پروتئین14%
کربوهیدرات2%
چربی15%
انرژی102کیلو کالری

ج. بررسی سایر پارامترها:

طراحی و بسته بندی خمیر این محصول درون لفافه های پلی آمیدی مخصوص کالباس با کالیبر 110 پر شده و پخت می گردد.

رنگ پس زمینه لفافه کالباس های نوپرو همگی سفید هستند و طرح روی آنها با رنگ های متفاوت طراحی شده و اینگونه از هم تمییز داده می شوند. رنگ مخصوص کالباس کروت  رنگ سورمه ای می باشد که در المان های مختلف طراحی لفافه این محصول مورد استفاده قرار گرفته است.

انواع بسته بندی:

کالباس کروت  به صورت رول (حدوداً سه و نیم کیلویی) و بسته های سیصد گرمی وکیوم عرضه می گردد.

بسته بندی ثانویه: بسته های وکیوم کالباس کروت  در ابعاد 25*15  سانتی متر طراحی شده اند. این طراحی بصورتی است که مشتری قادر است از رو و پشت بسته، محصول داخل بسته بندی را مشاهده نماید. همچنین برچسبی که روی بسته چسبانده شده است حاوی تمامی اطلاعات لازم از جمله ترکیبات، مجوزها، آدرس ها، جداول، تاریخ تولید و انقضا و نیز قیمت مصرف کننده می باشد.

پروانه ها و مجوزها:

کروت  دارای پروانه بهداشتی ساخت از اداره نظارت بر مواد غذایی به شماره 15140/36 می باشد. در حال حاضر به دلیل اینکه سوسیس و کالباس گیاهی محصولی جدید در کشور می باشد، هیچگونه استانداردی برای این گروه محصول تدوین نشده است؛ اما کارشناسان نوپرو در حال تعامل با اداره محترم استاندارد جهت تدوین اولین استاندارد ملی سوسیس و کالباس گیاهی در کشور می باشند.

کاربرد در آشپزی:

کالباس کروت انتخاب بسیار مناسبی برای طبخ انواع پیتزاها و خوراک ها و نیز استفاده در ساندویچ سرد می باشد.

جمع بندی:

کالباس کروت نوپرو حاوی هویج و کلم بروکلی بصورت نمایشی می باشد.. این کالباس فاقد گوشت، فاقد نگهدارنده هایی مثل نیتریت سدیم بوده و از بهترین مواد اولیه داخلی و خارجی تولید و عرضه می گردد. کروت  به صورت وکیوم و رول در بازار به فروش می رسد. این محصول دارای پروانه بهداشتی ساخت می باشد.

تصویر ثابت